Internationale Online Marketing

Op zoek naar een strategische online marketing partner om internationaal successen te behalen? Cross-border uitbreiden? Bij Economy beschikken we over zeer veel ervaring met SEO en SEA in diverse landen. Wil jij jouw internationale organisch marktaandeel vergroten, heb jij tot doel een internationaal klantenbestand op te bouwen of zou je jouw producten internationaal willen promoten? Bij Economy gaan we voor optimale internationale zichtbaarheid, leads en sales. Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden en werkwijze of ontvang je graag vrijblijvend advies? Bel of mail ons dan gerust.

Bekend van

Waarom internationale online marketing?

 • Haal meer uit jouw online marketing
 • Strategische advies
 • Haal meer relevant verkeer vanuit het buitenland
 • 20 jaar ervaring
 • Gecertificeerde marketingspecialisten
 • Business class, Economy prijzen
 • Google Premier partner
 • (Inter)nationale marketingervaring

Klantbeoordeling 9.0/10

Waarom kiezen voor internationale online marketing?

Wanneer je meerdere landen wil bereiken, kun je bijna niet meer om internationale online marketing heen. Hierin speelt een unieke strategie voor elk te benaderen land een belangrijke rol. Italiaanse consumenten zoeken immers op andere woorden en met andere intenties dan Zweedse consumenten. Onze experts gaan daarom zorgvuldig te werk bij het bepalen van internationale doelgroepen en hun zoekgedrag. Door inzet van de juiste kanalen en de juiste technieken op het gebied van online marketing, kunnen wij precies jouw doelgroep aanspreken. Het resultaat? Meer bezoekers op jouw website of in je webshop, meer conversies en meer omzet. Recent onderzoek (juni 2023) laat zien dat meer dan 50% van de Nederlandse retailers in 2023 wil uitbreiden naar het buitenland door hun webshop internationaal uit te breiden en dan met name naar België, Duitsland en Frankrijk. Maar ook de USA (10%), China (5%) en het Verenigd Koninkrijk (4%) zijn erg populair. Grote kansen dus.

Internationale online strategie

De kenmerken van internationale e-consumenten zijn dus een belangrijke factor om rekening mee te houden bij internationale online marketing. Op basis van jouw doelstellingen en ambities, en in combinatie met deze markteigenschappen, bepalen wij de te volgen online strategie. Ook maken we daarbij op welke online kanalen bij deze internationale online strategie horen. Denk bijvoorbeeld aan onsite SEO, internationale SEO, technische SEO, content gap analyse ten aanzien van concurrentie en zoekvolume, linkbuilding, internationale SEA en marketplaces. Vervolgens worden deze kanalen optimaal ingericht met een consistente boodschap middels beeld en tekst. Door middel van optimalisatie en bijsturing en feedback van de klant behalen we de beste resultaten voor jouw bedrijf.

Hoe gaat internationale marketing in zijn werk?

In de uitvoering van jouw internationale online marketing strategie gaan wij continu uit van de verschillen tussen landen. Wanneer je dit namelijk niet doet, zal je merken dat jouw ijzersterke online strategie voor het veroveren van de Nederlandse e-commerce markt niet aanslaat in het buitenland. Voor elk land gaan we na hoe we SEO, SEA of een combinatie van andere online marketing kanalen het meest doeltreffend in kunnen zetten. Wanneer klanten nieuwe landen betreden volgen we veelal 3 stappen: Eerst kijken we naar de doelgroep, vervolgens naar het zoekvolume op de belangrijkste cluster zoekwoorden, waar zouden we hoog op kunnen scoren of adverteren, daarnaast is het een kwestie van gerichte targeting en continue testen. Uiteindelijk tweaken we continu en bekijken we wat de winnende online marketing kanalen zijn om hier vervolgens vol op te focussen.

Internationale SEO

Internationale zoekmachine optimalisatie (SEO) is een techniek om hoger in de organische zoekresultaten van zoekmachines te komen. In de praktijk betekent dit dat we uitvoerig kijken naar on-site SEO op basis van techniek, content en autoriteit. Daarnaast gaan we aan de slag met de zoekwoordenanalyse; op basis hiervan identificeren we zoekwoorden in de taal van de internationale doelgroepen en creëren we unieke teksten waarin deze zoekwoorden zijn verwerkt. Onze native copywriters letten bij de copy creatie onder meer op de gewoonten en gebruiken van de doelgroep. De content plaatsen we vervolgens op websites uit ons internationale plaatsingsnetwerk van meer dan 1.100.000 mogelijkheden. Op die manier ontstaat er een kwalitatief backlinkprofiel voor jouw website of webshop, waardoor jouw website topposities zal behalen in de internationale zoekresultaten van Google.

Internationaal adverteren

In tegenstelling tot internationale SEO ligt de focus bij zoekmachine adverteren (SEA) juist op Google Ads campagnes en sociale media campagnes. Door betaald te adverteren vergroot jij je online zichtbaarheid en bouw je een internationaal klantenbestand op. We schrijven pakkende advertentieteksten, doen zoekwoordenonderzoeken en maken een productfeed. Ook is het mogelijk om jouw Google Ads campagne te laten automatiseren door ons, waarbij we gebruik maken van de SEA tool van Channable.

Onze klanten met een focus op Cross Border E-Commerce

Internationale online marketing kan zeer effectief zijn, wanneer je je bezighoudt met cross border e-commerce. Dit betekent dat je vanuit Nederland (of een andere standplaats) je producten in het buitenland online verkoopt. Eerder hebben we al vele klanten met een focus op cross border e-commerce succesvol mogen helpen met het vergroten van hun internationale naamsbekendheid. Zo heeft Economy voor Vacansoleil topposities bereikt in de zoekresultaten van Google en heeft het fr-domein veel autoriteit verkregen. Daarnaast hebben we voor Xmasdeco, internationale aanbieder van kunstkerstbomen, door inzet van SEO en SEA een toename van verkopen gerealiseerd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk. Andere internationale cases waarover je kunt lezen op onze website zijn LeerverfshopWaterpompshop en Trampoline-Shop.de.

Economy content specialisten

Wij helpen je graag bij het schrijven van pakkende teksten. Ons team van content specialisten heeft veel ervaring met het schrijven van relevante en creatieve teksten. Wij nemen graag jouw SEO copywriting taken over, zodat je je kunt focussen op je klanten. Daarbij verdiepen we ons eerst in jouw bedrijf, producten/diensten en doelgroep. Vervolgens gaan we met jou in gesprek en stellen we een aantal doelen op. We zijn pas tevreden wanneer we aan jouw verwachtingen hebben voldaan! Onze contentspecialisten brengen een goede structuur aan en schrijven duidelijke en stimulerende teksten. Uiteindelijk stimuleert dit meer bezoekers om actie te ondernemen. Dit verhoogt het aantal conversies. Spreekt dit verhaal je aan? Neem dan contact met ons op!

Samenwerking met Economy

Zou je graag met ons de samenwerking willen aangaan, ben je benieuwd naar onze mogelijkheden of heb je gewoon een vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 015-7503656. Onze specialisten staan u graag te woord. Ook bieden wij verschillende gratis scans aan!

Onze certificeringen

Wij hebben 20 jaar ervaring, kennis en kunde. Dit heeft geresulteerd in meerdere certificeringen en accreditaties. Zie hieronder een overzicht.

Voor wie werken we

Hieronder een greep van de klanten waar wij in de afgelopen jaren succesvol mee samen hebben gewerkt.

"Het is wel helder dat Economy er echt verstand van heeft. Ik heb al veel SEO werk uitbesteed en daar merk je toch dat veel mensen er niet zo diep in zitten. Dus goede beslissing geweest om met Economy te werken."
Roy Lenders
Eigenaar topvitamins.nl
"Cheapcargo.com, dé vergelijkingswebsite voor bedrijven voor het versturen van pakketten heeft een sterke partner aan Economy als SEO partner. Deze samenwerking heeft geresulteerd in top 3 resultaten bij verschillende keywords met zeer hoge concurrentie."
Alexander Latour
Online marketing specialist Cheapcargo.com
"Economy doet voor voegxpert de webdesign en marketing naar volle tevredenheid. Ze hebben verstand van zaken denken met je mee en reageren adequaat op vragen."
Roy Croes
Eigenaar
1/5

Flex IT Rent

Flex IT Rent maakt deel uit van Infotheek en is het grootste ICT verhuurbedrijf van de Benelux. De specialisten van Flex IT Rent hebben meer dan 20 jaar ervaring en hebben verschillende klanten in het binnen- en buitenland. De doelstelling was om internationaal te groeien. Om dit te realiseren heeft Economy voor 8 landen de website ontwikkeld (NL, BE, DE, FR, SP, IT, ZW, UK), strategisch advies gegeven en verschillende online marketing technieken toegepast.

 • Internationaal bereik in 8 landen
 • Nieuwe huisstijl 1
 • Nieuw logo 1
"Door het opzetten van Adwords voor onze vestigingen in Nederland en het buitenland zijn wij nu goed vindbaar in 8 landen. Precies daar waar wij willen!"

Shalina Ramdhiansing Marketeer Flex IT Rent

2/5

RAI

De METSTRADE in Amsterdam RAI is 's werelds grootste vakbeurs voor de pleziervaart. Tijdens de B2B beurs worden productlanceringen gepresenteerd door exposanten uit meer dan 40 landen. Economy heeft door middel van Facebook en LinkedIn het bereik van METSTRADE vergroot en meer bezoekersregistraties gerealiseerd. Economy heeft geholpen bij 8 verschillende beurzen.

 • Toename bereik social +300 %
 • Behaalde registraties t.o.v. de doelstelling +120 %
 • Geholpen bij verschillende beurzen 8
"In een relatieve korte periode is er door Economy een succesvolle AdWords en Social campagne opgezet voor één van onze (niche) evenementen. Direct was er sprake van een heldere, professionele en duidelijke aanpak. Door de toewijding en deskundigheid van Economy zijn de afgesproken targets behaald, iets waar wij zeer tevreden over zijn."

Nick Kerschgens Online Marketeer RAI

3/5

Faceland: van start tot de grootste cosmetische kliniek van de Benelux

Faceland is een internationale, snelgroeiende kliniek keten voor injectables en chirurgie opererend in Nederland, Zwitserland en Duitsland. Economy heeft geholpen om meer bereik te genereren en om de omzet te verhogen door middel van een effectieve online marketing strategie.

 • Organisch verkeer 300 % per jaar
 • Toegenomen interesse 100 %
 • Meer verkopen 1.937 %
"In een kort tijdsbestek hebben wij door een uitstekende vindbaarheid in Google gerealiseerd door Economy 500% meer bezoek en zijn de agenda’s voller dan ooit. ."

Hung Hoang Online marketeer, Faceland

4/5

Waterpompshop

waterpompshop is een internationale speler op het gebied van verkoop van waterpompen. In 6 landen is waterpompshop actief met 6 verschillende webshops. Waaronder Nederland, België, Frankrijk, Italië, UK en Spanje.

 • Internationaal bereik 6 landen
 • Toename organisch websitebezoekers +110 %
 • Stijging ROAS 800 %
Economy heeft resultaat gehaald in 6 landen voor waterpompshop

Waterpompshop

5/5

Vision Direct

Visions Direct is de Europese marktleider op het gebied van online lenzen bestellen. Bij het online aanschaffen van lenzen bij Vision Direct is de online vindbaarheid van belang. Voor deze webshop heeft Economy een effectieve SEO strategie opgesteld die aan de wensen en doelen van de klant past. Door middel van Zoekmachineoptimalisatie zorgen wij ervoor om een toppositie te behalen in Google waaronder Nederland en België. Het organisch marktaandeel is met 80% gestegen. Er zijn 3500 nr. 1 posities. Denk aan lenzen, kleurlenzen, lenzen bestellen etc.

 • Toename websitebezoekers +80 %
 • Toename Domain Rating +130 %
 • Nr. 1 posities 3500
Economy heeft bijgedragen aan een stijging in het organisch marktaandeel en vele nr. 1 posities die voor Vision Direct essentieel zijn.

Clara Sanzol PR Manager

5/5 - (1 stemmen)