Google Shopping Organic

Google Shopping ken je vast van wanneer je zelf op zoek bent naar een nieuw product. In Google Shopping zie je productadvertenties, vaak bovenaan de organische zoekresultaten en in het tabblad Shopping. Deze voorgestelde producten bestaan voornamelijk uit betaalde advertenties. Maar wist je dat je Google Shopping ook organisch kunt inzetten? Dit levert je bedrijf de voordelen op van betaalde advertenties, maar dan tegen een lager marketingbudget. Maak gebruik van deze Google Shopping Organic om jouw producten online nog beter vindbaar te maken!

Bekend van BNR Radio

Google Shopping Organic

 • Vergroot de online zichtbaarheid van uw website
 • Bereik potentiële klanten op het juiste moment
 • Realiseer meer verkeer, leads en conversies
 • 20 jaar ervaring
 • Gecertificeerde marketingspecialisten
 • (Inter)nationale marketingervaring

Klantbeoordeling 9.0/10

De mogelijkheden van Google Shopping Organic

Met Google Shopping creëer je professionele advertenties die bestaan uit een foto, titel en prijs. Hierdoor zien potentiële klanten in één oogopslag of dit het product is waar ze naar op zoek zijn. Consumenten die de Google Shopping advertenties zien, worden bovendien aangesproken op het moment dat ze zoeken naar het product dat jij aanbiedt. Klikt de consument op jouw product? Dan betaal jij voor de advertentie. 

Maar er is ook Google Shopping Organic. Via Google Shopping Organic kun je “gratis” jouw producten uitlichten in de Shopping resultaten onder de betaalde advertenties. Dit is bijvoorbeeld interessant voor goedkopere producten waarvoor het niet rendabel is om te adverteren. Wat zijn de voornaamste verschillen tussen de betaalde en organische Shopping resultaten?

 • De kosten

De organische Shopping resultaten zijn onbetaald. In tegenstelling tot advertenties betaal je niet wanneer een gebruiker op je product klikt. Ze worden weergegeven op basis van hun relevantie voor de zoekopdracht van de gebruiker. Je moet natuurlijk wel investeren in je SEO om je zichtbaarheid en ranking in de zoekresultaten te verbeteren.

 • De plaats

Organische Shopping resultaten staan bij de algemene organische zoekresultaten en zie je naast de webpagina’s, nieuwsartikelen en andere soorten content. Betaalde winkelvermeldingen verschijnen daarentegen meestal bovenaan of aan de zijkant van de zoekresultatenpagina, op een prominentere plek dus.

 • Controle over de weergave

Adverteerders hebben controle over de producten die ze willen promoten, de advertentietekst en hoe vaak hun advertenties worden getoond. Over de ranking van organische Shopping resultaten heb je geen controle. Die wordt bepaald door de zoekalgoritmen van Google. Verschillende factoren zijn belangrijk voor deze algoritmen, zoals de relevantie van het product, gebruikersbeoordelingen en de kwaliteit van je website. 

Jouw producten bij Google Shopping Organic

Uiteraard verschijnen de betaalde Shopping advertenties nog steeds bovenaan, maar verderop in de zoekresultaten worden vervolgens ook de organische Shopping resultaten getoond. Net zoals bij de zoekresultaten van webpagina’s dus. Maar hoe krijg je jouw producten tussen de organische zoekresultaten?

Gebruik je Google Shopping Ads al? Dan gebruik je daarvoor het Google Merchant Center. Hier zet je ook de ‘free listings’ voor Google Shopping aan. Jouw Google Shopping-feed is de basis voor de betaalde én organische resultaten in Google Shopping. De optimalisaties die je doet voor Google Shopping Ads werken ook voor de organische Google Shopping resultaten, en andersom. Dus dat is mooi meegenomen! Door de producten in je feed te optimaliseren kun je ervoor zorgen dat je meer en betere vertoningen krijgt binnen Google Shopping. Hierbij is het belangrijk om Google van de juiste informatie te voorzien. Want dan is de zoekmachine beter in staat om jouw producten te tonen bij relevante zoekopdrachten. Belangrijke informatie zijn bijvoorbeeld de producttitels, productbeschrijvingen en de productcategorie. 

Aan de slag met Google Shopping Organic

Wil je de producten in je webshop nog meer onder de aandacht brengen? Naast het adverteren of misschien zelfs in plaats daarvan? Google Shopping uitbesteden aan Economy is dan een strategische zet. Onze specialisten kijken welke producten voor de meeste omzet zorgen. Vervolgens wegen we af of we deze producten het beste via Google Ads of organische Google Shopping een boost geven. We houden de resultaten continu in de gaten en zorgen dat je producten optimaal worden uitgelicht. 

Samenwerken met Economy

Zou je graag met ons samenwerken, wil je sparren over de mogelijkheden of heb je gewoon een vraag? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar [email protected] of bel naar 015 202 5984. Onze specialisten helpen je graag verder. Ook bieden wij verschillende gratis scans aan!

Onze certificeringen

Wij hebben 20 jaar ervaring, kennis en kunde. Dit heeft geresulteerd in meerdere certificeringen en accreditaties. Zie hieronder een overzicht.

Voor wie werken we

Hieronder een greep van de klanten waar wij in de afgelopen jaren succesvol mee samen hebben gewerkt.

"Economy heeft voor aboutshoes.nl een zeer kundige en professionele AdWords campagne opgezet inclusief shopping en remarketing. De resultaten zijn erg goed en de communicatie en rapportage helder. Er zijn zeer korte lijnen waardoor er snel antwoord op de vraag is. Prettig contact. Ook bij vragen die buiten de scope ligt bv. bij SEO kunnen ze feilloos antwoord geven."
Mireille de Smet
Directeur Aboutshoes.nl
"In een kort tijdsbestek hebben wij door een uitstekende vindbaarheid in Google gerealiseerd door Economy 500% meer bezoek en zijn de agenda’s voller dan ooit."
Hung Hoang
Online Marketeer Faceland.nl en Injectableklinieken.nl
"Economy heeft zorg gedragen voor een betere vindbaarheid van mij bij het bedrijfsleven. Door Economy heb ik veel aanvragen en boekingen om een opening te doen of om een presentatie of een speech te houden. Je wordt duidelijk voorgelicht en alle afspraken worden nagekomen. Ik ben heel blij dat ik gebruik heb gemaakt van dit kundige bedrijf en ik ben in alle opzichten uitermate tevreden."
Marijke Helwegen
Bekende Nederlander
1/6

Buitenspeelgoed

 • Toename autoriteit +80 %
 • Stijging aantal zoektermen +500 %
 • Stijging organisch verkeer +700 %
"Na de aankoop van het domein buitenspeelgoed.nl heb ik mijn domein laten verhuizen, na de verhuizing waren alle posities weg (301 waren goed). Nadat er wel 10 verschillende SEO bedrijven er na gekeken hadden en geen enkel bedrijf hier een oplossing voor kon bieden, kwam Economy langs. Na een persoonlijk gesprek gaf Jasper mij echt het gevoel wel veel meer te kunnen dan andere bedrijven. Tijdens dit proces heeft dit bedrijf er streng op toegezien dat alles volgens hun plan liep. Economy heeft er voor gezorgd dat ik binnen 3 maanden weer met het woord buitenspeelgoed in de top 10 stond. Je kunt dus wel stellen dat dit bedrijf een grootschalig kennisniveau van SEO heeft, waardoor dit voor mij een goede stap is richting een jarenlange samenwerking."

Lars Keupink Buitenspeelgoed.nl

2/6

Waterpompshop

waterpompshop is een internationale speler op het gebied van verkoop van waterpompen. In 6 landen is waterpompshop actief met 6 verschillende webshops. Waaronder Nederland, België, Frankrijk, Italië, UK en Spanje.

 • Internationaal bereik 6 landen
 • Toename organisch websitebezoekers +110 %
 • Stijging ROAS 800 %
Economy heeft resultaat gehaald in 6 landen voor waterpompshop

Waterpompshop

3/6

Xmasdeco

Xmasdeco verkoopt kwalititeits kunst kerstbomen internationaal. Economy heeft de online marketing en website verzorgd in Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, UK en Oostenrijk.

 • Toename verkopen via Affiliates +190 %
 • Toename verkoop via Bol/Amazon internationaal +2000 %
 • Toename organisch websitebezoekers in Europa +350 %
Economy heeft de verkopen via Bol, Amazon en andere marketplaces enorm doen groeien. Daarnaast is de verkoop via SEO/SEA flink toegenomen. Er is gewerkt in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, UK en Oostenrijk.

Xmasdeco

4/6

Vision Direct

Visions Direct is de Europese marktleider op het gebied van online lenzen bestellen. Bij het online aanschaffen van lenzen bij Vision Direct is de online vindbaarheid van belang. Voor deze webshop heeft Economy een effectieve SEO strategie opgesteld die aan de wensen en doelen van de klant past. Door middel van Zoekmachineoptimalisatie zorgen wij ervoor om een toppositie te behalen in Google waaronder Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. Het organisch marktaandeel is met 80% gestegen. Er zijn 3500 nr. 1 posities. Denk aan lenzen, kleurlenzen, lenzen bestellen etc.

 • Toename websitebezoekers +80 %
 • Toename Domain Rating +130 %
 • Nr. 1 posities in 5 landen 3500
Economy heeft bijgedragen aan een stijging in het organisch marktaandeel en vele nr. 1 posities die voor Vision Direct essentieel zijn In Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Italië.

Clara Sanzol PR Manager

5/6

Moosefarg

 • Internationaal bereik 3 landen
 • Organische websitebezoekers +300 %
6/6

BNV Tools

Online bouwmarkt BNV Tools biedt bouwgereedschappen en -materialen aan van hoge kwaliteit. In de webshop kunnen klanten terecht voor gereedschappen, ijzerwaren, bevestigingsmaterialen, schildersartikelen, PBM, lijmen, kitten en nog veel meer. Om de online zichtbaarheid van de online bouwmarkt te vergroten, heeft Economy een uitgebreide online marketing strategie opgesteld. Dit heeft tot succesvolle resultaten geleid: BNV Tools ontvangt nu significant meer bezoekers op de website, sluit meer transacties dan voorheen en boekt 40 procent meer winst.

 • SEA +1000 %
 • SEO +30 %
 • Omzet +40 %
4.5/5 - (4 stemmen)