SEO migratie

Een website migratie voer je uit om je website te verbeteren. Omdat je een nieuw design hebt ontworpen voor je website of omdat je overstapt naar een nieuwe domeinnaam. Om het ook werkelijk tot een succes te maken, is het belangrijk dat je deze migratie goed voorbereidt en uitvoert. Anders kan het negatieve gevolgen hebben voor de SEO waarde van je website, wat kan leiden tot een sterke daling in verkeer en conversies. Om dit te voorkomen, moet je gestructureerd aan het werk gaan en zorgen dat je geen belangrijke stappen vergeet. Economy helpt je daar graag bij!

Bekend van BNR Radio

Waarom website migratie door Economy?

  • Behoud je SEO waardes
  • Hulp bij het verhuisproces
  • 20 jaar ervaring
  • Gecertificeerde marketingspecialisten
  • Business class, Economy prijzen
  • Google Premier partner
  • (Inter)nationale marketingervaring

Klantbeoordeling 9.0/10

Wat houdt website migratie in?

Website migratie is het verhuizen van je website van de ene URL naar een andere URL. Je kunt dit bijvoorbeeld doen vanwege een wijziging van CMS, een nieuwe domeinnaam, een herstructurering van de site of een nieuw design. Net als met een verhuizing naar een nieuw huis, zul je enkele zaken moeten regelen, zodat voor iedereen duidelijk is dat je verhuisd bent. Als je deze zaken niet op orde hebt, kan dat grote gevolgen hebben voor de positie van je website in de zoekresultaten. De positie die je oude URL’s bereikt hebben, wil je uiteraard meenemen naar de nieuwe URL’s en daarom is het van belang om goed door te verwijzen naar de nieuwe pagina’s. Dit doe je met een 301-redirect, die ervoor zorgt dat niet alleen je bezoekers, maar ook de zoekmachines op de nieuwe pagina terechtkomen, met de waardes die je had opgebouwd voor de oude URL’s.

Hoe migreer je een website?

Bij het migreren van een website is het van belang dat je zorgvuldig en gestructureerd te werk gaat. Om te beginnen doe je een nulmeting van je website. In deze nulmeting staan belangrijke gegevens en statistieken voor jouw website, zoals hoeveel bezoekers je op dat moment hebt en wat je posities binnen de zoekmachine zijn. Door deze nulmeting te doen, kun je na de verhuizing controleren of alles goed is verlopen en of je weer op dezelfde positie bent gekomen. Vervolgens maak je twee overzichten: een overzicht van de oude URL’s en een overzicht van de nieuwe URL’s. Deze overzichten gebruik je bij het maken van een verhuisplan. Als je niets gaat veranderen aan de URL structuur, kun je simpelweg alle oude URL’s doorsturen naar de nieuwe URL’s met een 301 redirect. Als de URL structuur verandert voor de nieuwe website, en sommige pagina’s dus komen te vervallen, moet je alsnog zorgen dat die oude URL’s een redirect krijgen. Stuur ze in dat geval door naar de meest relevante pagina of de homepagina.

Wanneer je alle redirects hebt ingesteld, ga je deze testen in de testomgeving van de nieuwe website, om te checken of alle pagina’s op een juiste manier doorgestuurd worden. Gaat dit goed? Dan is het tijd voor de verhuizing en kun je de nieuwe website live zetten! De laatste stap die je nu nog moet zetten is het in de gaten houden van de resultaten van de nieuwe website en deze vergelijken met de nulmeting. Als er onverhoopt toch nog dingen misgaan, kun je die direct opsporen en bijsturen.

Samenwerken met economy

Heeft u vragen over website migratie of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij geven u graag advies en helpen u bij het proces van het verhuizen van je website. Onze specialisten staan klaar om al uw vragen te beantwoorden! Maak een afspraak, bel naar 015-7503656 of stuur een mail naar [email protected]

Onze certificeringen

Wij hebben 20 jaar ervaring, kennis en kunde. Dit heeft geresulteerd in meerdere certificeringen en accreditaties. Zie hieronder een overzicht.

Voor wie werken we

Hieronder een greep van de klanten waar wij in de afgelopen jaren succesvol mee samen hebben gewerkt.

"Het is wel helder dat Economy er echt verstand van heeft. Ik heb al veel SEO werk uitbesteed en daar merk je toch dat veel mensen er niet zo diep in zitten. Dus goede beslissing geweest om met Economy te werken."
Roy Lenders
Eigenaar topvitamins.nl
"Cheapcargo.com, dé vergelijkingswebsite voor bedrijven voor het versturen van pakketten heeft een sterke partner aan Economy als SEO partner. Deze samenwerking heeft geresulteerd in top 3 resultaten bij verschillende keywords met zeer hoge concurrentie."
Alexander Latour
Online marketing specialist Cheapcargo.com
"Economy doet voor voegxpert de webdesign en marketing naar volle tevredenheid. Ze hebben verstand van zaken denken met je mee en reageren adequaat op vragen."
Roy Croes
Eigenaar
5/5 - (1 stemmen)