Internationale Linkbuilding

Meer potentiële klanten op je website via Google organisch? Beter online vindbaar worden in het buitenland? Boek wereldwijd succes met internationale linkbuilding. Economy is al sinds 2006 bezig met linkbuilding in binnen- en buitenland. Door middel van onze unieke strategie per land met native specialisten zorgen wij voor hogere posities, een optimale, duurzame stijging in organisch verkeer en daarmee dus meer potentiële klanten. Linkbuilding is nog steeds één van de belangrijkste ranking factoren voor SEO. Door onze ervaring en groot netwerk van kwalitatieve plaatsingen kunnen wij elk bedrijf in binnen- en buitenland optimaal bedienen. Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Vraag een gratis scan aan of neem vrijblijvend contact met ons op.

Bekend van BNR Radio

Waarom internationale linkbuilding bij Economy

 • Betere internationale online vindbaarheid
 • Vrijblijvend strategisch advies
 • Verbeter duurzaam de autoriteit PA, DA, DR, TF, CF van uw website
 • Wereldwijd SEO netwerk van +1.100.000 websites
 • Native speaking SEO specialisten
 • Internationaal meer leads en omzet
 • Talloze succesvolle resultaten, cases en klanten
 • 20 jaar ervaring
 • Whitelabel mogelijk
 • Geen contractperiode

Klantbeoordeling 9.0/10

Boek wereldwijd succes met internationale linkbuilding

Onze specialisten passen de techniek van linkbuilding anno 2023 zeer effectief toe op Google’s zoekresultaten in andere Europese landen, zoals Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italie, maar ook elders wereldwijd. Onze jarenlange ervaring en opgedane kennis en de ontwikkelingen die ons bureau hierdoor heeft doorgemaakt, zijn van grote invloed op de kwaliteit die we vandaag de dag aan onze klanten kunnen leveren. Door onze jarenlange samenwerking met een omvangrijk netwerk van meer dan 1 miljoen publishers (plaatsingen) hebben wij scherpe prijsafspraken kunnen maken en werken we zeer efficiënt. Bovendien werken wij met zelfontwikkelde tools voor intern en extern gebruik en beschikken wij over een internationaal SEO-platform. Op die manier zetten wij onze expertise in voor een optimaal internationaal succes.

De voordelen van internationale outreach

Linkbuilding is een effectieve manier om zichtbaar te worden bij jouw doelgroep, omdat jouw website er hoog door gaat scoren in de zoekresultaten van relevante zoekwoorden voor jouw doelgroep. Waar je je voor nationale linkbuilding richt op een doelgroep in één land, ligt de focus bij internationale linkbuilding op target groups in verschillende landen. Een internationale linkbuildingsstrategie maakt het mogelijk om zichtbaar te worden in alle landen waar jouw bedrijf actief is en zorgt ervoor dat gericht internationaal verkeer op jouw website terechtkomt. De bezoekers die door linkbuilding immers op jouw website belanden zijn daar niet ‘toevallig’ gekomen, maar hebben een intentie. Een groter bereik, meer zichtbaarheid en gericht verkeer hebben tot gevolg dat er meer conversies gedaan worden en dat heeft een positieve invloed op jouw omzet.

Hoe gaat buitenlandse linkbuilding in zijn werk?

Wanneer we starten met internationale linkbuilding voor een bedrijf, starten we met het in kaart brengen van de doelstellingen van de klant en de manier waarop we deze doelstellingen optimaal kunnen behalen voor maximaal online succes. Voor meer inzicht in de huidige stand van zaken doen we vervolgens een uitgebreide keyword, backlink en anchorspreiding analyse. Hiermee kunnen we de kwaliteit van de links die opgebouwd zijn in het verleden, checken en hier eventueel op voortbouwen. Ook bekijken we goed wat de concurrentie doet en vooral wat nodig is om beter te scoren dan de concurrent.

Zodra de focus zoekwoorden in kaart zijn gebracht, geven wij een technisch SEO-advies om de basis van de website te optimaliseren. Een overzichtelijke website met pagina’s waarop de juiste zoekwoorden voorkomen zorgt er namelijk voor dat de outreach optimaal effect heeft. Met een netwerk van ruim 1.100.000 internationale plaatsingsmogelijkheden kunnen we native content op relevante, branche-gerelateerde, kwalitatieve websites met organisch verkeer plaatsen. Op die manier creëren we een optimaal, duurzaam linkprofiel en bouwen we dus autoriteit op. Hierdoor worden diverse metrics (Domain Rating, Trust Flow, etc.) steeds beter en worden we vindbaar op de focus zoekwoorden en gerelateerde cluster zoekwoorden. Het gevolg? Internationaal meer leads en omzet.

Native SEO-copywriting

Elk land waarin je wil linkbuilden vereist een andere aanpak om een kwalitatief backlinkprofiel te ontwikkelen. Zo ligt de focus van internationale teksten op de nationale (of zelfs lokale) cultuur en wordt de content niet letterlijk vertaald. Om een voorbeeld te geven: Nederlanders letten meer dan andere culturen op productprijzen, terwijl Duitsers juist kwaliteit hoog in het vaandel hebben. Op eenzelfde manier is linkbuilding Frankrijk anders dan linkbuilding Duitsland. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor copywriters bij het schrijven van een tekst. Bovendien is het natuurlijk niet effectief om Nederlandstalige teksten op internationale websites te plaatsen. Om die reden werken wij bij met native copywriters, die teksten in allerlei talen schrijven.

Voor internationale outreach bestaat er dus geen universele linkbuilding strategie, wat ook duidelijk wordt uit het bepalen van de zoekwoorden. Naast het schrijven van de blogs in de gewenste taal, voeren onze linkbuilding specialisten, namelijk een zoekwoordenonderzoek uit in de gewenste taal. Als je zoekwoorden immers letterlijk vertaalt, kunnen er hele gekke vertalingen uit voortkomen en dat doet af aan de kwaliteit. Economy is zich hier erg van bewust en houdt hier rekening mee bij het bepalen van de juiste zoekwoorden, zodat het organische marktaandeel internationaal vergroot kan worden. Wil je meer weten over linkbuilding? Zie dan onze pagina over linkbuilding uitbesteden.

De basis van een goede linkbuilding strategie

De basis van een goede linkbuilding strategie start altijd met de juiste onderdelen op de website zelf:

 • Domeinstructuur

Websites kunnen lokaal relevant worden voor potentiële bezoekers door gebruik te maken van generieke of countrycode Top Level Domains (TLDs). Belangrijk om je af te vragen is daarom: is de domeinstructuur logisch? Is er gekozen voor een land extensie (bijvoorbeeld .de of .fr) of voor een generiek Top Level Domain (bijvoorbeeld .com of .org) met daaronder de verschillende talen (bijvoorbeeld .com/de of .com/fr)? Onze specialisten geven je advies in de mogelijkheden.

 • Copy

Native copywriting gaat verder dan het vertalen van de content op jouw website. Zaken waar onze specialisten naar kijken, zijn: snijdt de copy op de website hout? Is de content native en correct? Heb je wat te bieden aan de klanten wat betreft advies of informatie? Zijn de teksten geschreven met de juiste intentie en in de juiste tone of voice? Kun je met deze content concurreren? In overleg kunnen wij gerichte native content creëren om optimaal te scoren in zoekmachines.

 • Linkprofiel

De kwaliteit van het linkprofiel is bepalend voor de positie van jouw website in de zoekresultaten. Om de juiste linkbuildingsstrategie te bepalen, gaan wij na hoe het huidige linkprofiel is: zijn in het verleden de juiste backlinks geplaatst? Hoe is de anchorspreiding? Dit maakt duidelijk hoe wij het beste internationaal kunnen gaan linkbuilden om maximaal resultaat te boeken.

 • Technische SEO

On-site moet alles kloppen om optimaal te scoren in de zoekresultaten (techniek, snelheid, usability). Potentiële bezoekers klikken immers door op de links die onze specialisten voor jouw bedrijf gaan plaatsen, waardoor het belangrijk is dat jouw website overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is.

Kortom, bovenstaande punten vormen het fundament voor een goede linkbuildingstrategie. Deze basis zorgt ervoor dat outreach resultaten sneller behaald worden en van hogere kwaliteit zijn.

Internationale zoekmachine optimalisatie

Linkbuilding is slechts een onderdeel van internationale zoekmachine optimalisatie (SEO). Ben jij dus geïnteresseerd in een bredere aanpak voor het vergroten van jouw online vindbaarheid en zichtbaarheid in een specifiek land? Dan gaan wij graag aan de slag met internationale SEO. Hierbij maken wij gebruik van onze SEO-checklist, waarmee we kunnen controleren op onder meer Experience, Expertise, Authority & Trust (EEAT), technische SEO en klantbeleving. Net als bij internationale linkbuilding gaat Economy zorgvuldig om met cultuurverschillen bij het specificeren van jouw persoonlijke SEO-strategie.

Onze online specialisten helpen je graag verder

Zou je graag met ons de samenwerking willen aangaan, ben je benieuwd naar onze mogelijkheden of heb je gewoon een vraag? Doe een gratis linkbuilding scan of neem gerust vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het uitbesteden van internationale linkbuilding door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 015 750 3656. Onze specialisten staan je graag te woord.

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk als wij voor u een internationaal linkbuilding traject opstarten

 • 1
  Doelstellingen klant Wat zijn de doelstellingen en hoe kunnen wij dit zo optimaal mogelijk bereiken
 • 2
  Zoekwoord onderzoek en backlink profiel analyse Zoekwoord onderzoek en analyse van de backlinks en anchorspreiding
 • 3
  Concurrentie analyse Hoe presteren de concurrenten en hoe kan de klant hoger scoren
 • 4
  Technische SEO Advies voor on-site als stabiele basis
 • 5
  Kwalitatieve, duurzame outreach Relevante plaatsingen op kwalitatieve websites met goede metrics en organische verkeer

Voor wie werken we

Hieronder een greep van de klanten waar wij in de afgelopen jaren succesvol mee samen hebben gewerkt.

Economy heeft bijgedragen aan de vindbaarheid in Nederland, België, Frankijk en Italië voor de grootste lenzenwebshop van Europa, Visiondirect. In Nederland en België hebben we een zeer mooi aantal (350) nummer 1 posities bereikt.
Clara Sanzol
PR and SEO Manager
"Vanaf de eerste kennismaking ervaren wij in Economy een betrouwbare partner die verder kijkt dan de gebaande paden. Jasper en zijn team zijn een open en constructieve sparringpartner voor effectieve online marketing en daarbuiten. Het gezamenlijke doel staat centraal, waarbij directe feedback beide kanten op vloeit, zodat alle betrokkenen hun rol optimaal kunnen invullen om deze doelen te behalen. Als snel groeiend bedrijf met Europese ambities hebben wij een flexibele partner nodig die kan en wil inspelen op onze veranderende behoeften. Economy denkt niet in grenzen en beperkingen, maar in mogelijkheden en uitdagingen. Zaken die buiten de kern-expertises van Economy vallen, worden onderzocht en efficiënt tot advies verwerkt. Deze werkwijze maakt van Economy voor ons niet enkel een dienstverlener maar een strategische groeipartner."
Hans de Grooth
General Manager
"Economy heeft mooie resultaten gehaald voor de organische rankings voor het Franse domein. Daarnaast is de communicatie zeer prettig en heeft Jasper het vertrouwen gewekt dat Economy een grotere bijdrage kan leveren aan het verbeteren van rankings en verkeer via SEO. Daarom gaan we met Economy de volgende fase in, waarbij we prognoses gaan uitwerken om een zo goed mogelijke ROI te halen uit SEO. Economy zal de komende periode werken aan de verbetering van het organisch marktaandeel in Frankrijk en de targets en doelstellingen hierbij zo goed mogelijk te benaderen."
Bjorn Smeets
SEO Manager | Online Performance Team

Onze certificeringen

Wij hebben 20 jaar ervaring, kennis en kunde. Dit heeft geresulteerd in meerdere certificeringen en accreditaties. Zie hieronder een overzicht.

1/6

Vision Direct

Visions Direct is de Europese marktleider op het gebied van online lenzen bestellen. Bij het online aanschaffen van lenzen bij Vision Direct is de online vindbaarheid van belang. Voor deze webshop heeft Economy een effectieve SEO strategie opgesteld die aan de wensen en doelen van de klant past. Door middel van Zoekmachineoptimalisatie zorgen wij ervoor om een toppositie te behalen in Google waaronder Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. Het organisch marktaandeel is met 80% gestegen. Er zijn 3500 nr. 1 posities. Denk aan lenzen, kleurlenzen, lenzen bestellen etc.

 • Toename websitebezoekers +80 %
 • Toename Domain Rating +130 %
 • Nr. 1 posities in 5 landen 3500
Economy heeft bijgedragen aan een stijging in het organisch marktaandeel en vele nr. 1 posities die voor Vision Direct essentieel zijn In Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Italië.

Clara Sanzol PR Manager

2/6

Vacansoleil

Voor Vacansoleil zet Economy zich in om de Franse versie van de website hoger in de zoekresultaten te laten scoren. Dit doen we aan de hand van een outreach strategie op maat, technische SEO en onsite copywriting. Het resultaat? Positiestijgingen in de Franse zoekresultaten en een toename van de autoriteit van Vacansoleil.fr. België en Duitsland volgen.

 • Positiestijgingen +33 %
 • Trust Flow +30 %
 • Algehele autoriteit + 16 %
Vacansoleil werkt aan de transitie van Paid naar Non paid. Branding en SEO zijn daarvoor belangrijke kanalen om meer Non Paid resultaten te behalen. We zijn opzoek gegaan naar bureaus die Vacansoleil kunnen helpen om betere organische rankings te verkrijgen, zodat meer organisch verkeer kan converteren in boekingen. Economy is één van de bureaus die heeft meegedaan aan de Pilot. Ze hebben mooie resultaten gehaald voor de organische rankings voor het Franse domein. Daarnaast is de communicatie zeer prettig en heeft Jasper het vertrouwen gewekt dat Economy een grotere bijdrage kan leveren aan het verbeteren van rankings en verkeer via SEO. Daarom gaan we met Economy de volgende fase in, waarbij we prognoses gaan uitwerken om een zo goed mogelijke ROI te halen uit SEO. Economy zal de komende periode werken aan de verbetering van het organisch marktaandeel in Frankrijk en de targets en doelstellingen hierbij zo goed mogelijk te benaderen.

Bjorn Smeets SEO Manager | Online Performance Team

3/6

LionsDive

Bij de rebranding van LionsDive Beach Resort, een veelzijdig hotel op zonnig Curaçao, hoort een nieuwe Online Marketing Strategie. Hierbij lag voor Economy de focus op de ontwikkeling van de missie, visie, buyer persona’s en materiaal voor Display Advertising. Dit samen met SEA resulteerde in een flink lagere Cost Per Sale dan het jaar ervoor, meer naamsbekendheid en online boekingen.

 • Toename bereik +300 %
 • Behaalde boekingen +120 %
"Na inmiddels al enkele jaren samenwerking met Economy kan ik zeggen dat dit bureau zich onderscheidt door inhoudelijke kennis en overzicht over projecten te combineren. Dat geeft rust en richting voor opdrachtgevers."

LionsDive

4/6

Trapliftenvergelijken

Trapliftenvergelijken is een internationale aanbieder van trapliften in allerlei soorten en maten. Om daarom internationaal zichtbaar en vindbaar te worden, heeft Economy de Outreach verzorgd voor de Nederlandse, Belgische, Franse en Italiaanse versies van de website. Daarnaast heeft Economy copy ontwikkeld in Frankrijk en Italië. Dit heeft gezorgd voor een significante toename in het organisch marktaandeel, de zoekwoordposities en het verkeer dat hieruit voortvloeit.

 • Ranking Performance 750 %
 • Domain Authority 33 %
 • Algehele autoriteit 300 %

5/6

Sendcloud

Sendcloud is een toonaangevende leverancier van verzendoplossingen voor (inter)nationale e-commercebedrijven. Door de logistiek te beheren en verzendprocessen te optimaliseren, besparen e-commercebedrijven tijd en geld. Met een bereik van meer dan 180 landen en 23.000+ Europese merken is Sendcloud uitgegroeid tot dé expert op het gebied van verzending en orderverwerking. Ook in Duitsland is Sendcloud actief en groeiende, waarin Economy Sendcloud ondersteunt door middel van SEO, outreach en on-site optimalisatie.

 • Toename Domain Authority +5 %
 • Toename organisch verkeer +9500
 • Toename aantal zoektermen +6400
Prettige agency met betrokken en kundige specialisten. Bij het uitvoeren van een technical audit op onze sites en outreach werkzaamheden in Duitsland zijn wij erg tevreden. Economy heeft altijd oog gehad voor de wensen van de klant en heeft boven verwachting gepresteerd met het beschikbare budget.

Andrei Locin SEO specialist

6/6

RAI

De METSTRADE in Amsterdam RAI is 's werelds grootste vakbeurs voor de pleziervaart. Tijdens de B2B beurs worden productlanceringen gepresenteerd door exposanten uit meer dan 40 landen. Economy heeft door middel van Facebook en LinkedIn het bereik van METSTRADE vergroot en meer bezoekersregistraties gerealiseerd. Economy heeft geholpen bij 8 verschillende beurzen.

 • Toename bereik social +300 %
 • Behaalde registraties t.o.v. de doelstelling +120 %
 • Geholpen bij verschillende beurzen 8
"In een relatieve korte periode is er door Economy een succesvolle Google Ads en Social campagne opgezet voor één van onze evenementen. Direct was er sprake van een heldere, professionele en duidelijke aanpak. Door de toewijding en deskundigheid van Economy zijn de afgesproken targets behaald, iets waar wij zeer tevreden over zijn."

Nick Kerschgens Online Marketeer RAI

4.8/5 - (51 stemmen)