Adverteren Google Shopping

Als consument ben je waarschijnlijk al eens in aanraking gekomen met Google Shopping: je bent op zoek naar een product in Google en krijgt allerlei productadvertenties te zien die boven de organische zoekresultaten verschijnen. Doordat deze voorgestelde producten bovenaan verschijnen, ben je geneigd om op één van deze advertenties te klikken. Als bedrijf is het daarom de kunst om effectief te adverteren op Google Shopping. Deze dienst kan jouw bedrijf immers veel voordelen opleveren: je spreekt potentiële klanten aan die een aankoop willen doen, je realiseert meer verkeer op je website en maakt meer omzet. Bovendien betaal je alleen als potentiële klanten ook daadwerkelijk doorklikken naar jouw website. Kortom, tijd om aan de slag te gaan met adverteren op Google shopping!

Bekend van BNR Radio

Voordelen Google Shopping

 • Vergroot de online zichtbaarheid van uw website
 • Ben er voor potentiële klanten op het moment dat telt
 • Adverteer gericht
 • Realiseer meer verkeer, leads en conversies
 • 20 jaar ervaring
 • Google Premier partner
 • Gecertificeerde marketingspecialisten
 • (Inter)nationale marketingervaring

Klantbeoordeling 9.0/10

De mogelijkheden van Google Shopping

Met Google Shopping kun je professionele advertenties creëren, die bestaan uit een foto, titel en prijs. Hierdoor kunnen potentiële klanten in één oogopslag zien of ze zich aangetrokken voelen tot jouw product. Consumenten die de Google Shopping advertenties te zien krijgen, worden bovendien aangesproken op het moment dat ze zoeken naar het product dat jij aanbiedt. Deze doelgroep is al ver in de customer journey en bijna zo ver om een aankoop te doen (zie Online Marketing Uitbesteden). Dit is natuurlijk het perfecte moment om jouw product onder de aandacht te brengen! Daarnaast wordt de advertentie alleen weergegeven, als consumenten zoeken op een relevant zoekwoord. Daardoor weet je dus zeker dat deze doelgroep geïnteresseerd is in jouw product of dienst.

De meest bekende vorm van Google Shopping is de weergave van producten boven de organische zoekresultaten, maar Google Smart Shopping gaat nog een stapje verder. Ook in Gmail, YouTube en het Display Netwerk van Google kunnen jouw advertenties namelijk verschijnen. Met een uitgebreide Google Shopping campagne is het hierdoor mogelijk om je producten te grootschalig te promoten, meer verkeer naar je website te trekken en relevante leads te benaderen. Maar wat dacht je van deze nieuwe feature van Google Shopping (juni 2023): Met behulp van AI wordt een techniek gebruikt om je te laten zien hoe de kleding die je op het oog hebt, eruitziet bij diverse mensen en houdingen. Je kunt dus virtueel checken hoe je kleding staat.

Hoe adverteren met Google Shopping?

Een advertentie voor Google Shopping is gebaseerd op jouw productfeed. Dit een bestand waarin onder meer de productnaam, productcategorie, prijs, verzending en voorraad zijn opgenomen. Uiteraard kun je deze handmatig maken, maar mogelijk adverteer je ook op andere platformen en kanalen zoals Amazon, Bol.com en Ebay. In dat geval is het sterk aan te raden om aan de slag te gaan met feedmarketing, waarbij onze specialisten je graag helpen. Dit is namelijk een efficiënte en effectieve manier om je productadvertenties te stroomlijnen.

Zodra je jouw productfeed op orde hebt, upload je deze in jouw Google Merchant Center. Google kan namelijk zo jouw producten goedkeuren, waarna je jouw nieuwe campagne kan opzetten in Google Ads. Jouw productadvertenties verschijnen dan boven de zoekresultaten als Google deze als relevant beschouwt voor een zoekopdracht. Het is echter niet mogelijk om zelf te kiezen op welke zoekwoorden je wil verschijnen; Google bepaalt dit zelf aan de hand van jouw productfeed. Klikt de consument op jouw product? Pas dan betaal jij voor de advertentie. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het zoekvolume en de concurrentie.

Aan de slag met Google Shopping

Zou jij de verkoop van jouw producten graag een boost geven? Wil jij jouw product onder de aandacht van een groter publiek brengen? Doel jij op internationaal bereik? Google Shopping uitbesteden aan Economy is dan een strategische zet! Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kent het adverteren met Google Shopping veel voordelen. Wel is het belangrijk dat je effectief adverteert; onze specialisten zetten zich daarom in om het maximale uit jouw budget te halen. Omdat wij de resultaten bovendien continu in de gaten houden, kunnen we advertenties snel aanpassen wanneer deze niet meer optimaal presteren. 

Onze online specialisten helpen je graag verder

Zou je graag met ons de samenwerking willen aangaan, ben je benieuwd naar onze mogelijkheden of heb je gewoon een vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 015-7503656. Onze specialisten staan je graag te woord. Ook bieden wij verschillende gratis scans aan!

Onze certificeringen

Wij hebben 20 jaar ervaring, kennis en kunde. Dit heeft geresulteerd in meerdere certificeringen en accreditaties. Zie hieronder een overzicht.

Voor wie werken we

Hieronder een greep van de klanten waar wij in de afgelopen jaren succesvol mee samen hebben gewerkt.

"Economy heeft voor aboutshoes.nl een zeer kundige en professionele AdWords campagne opgezet inclusief shopping en remarketing. De resultaten zijn erg goed en de communicatie en rapportage helder. Er zijn zeer korte lijnen waardoor er snel antwoord op de vraag is. Prettig contact. Ook bij vragen die buiten de scope ligt bv. bij SEO kunnen ze feilloos antwoord geven."
Mireille de Smet
Directeur Aboutshoes.nl
"In een kort tijdsbestek hebben wij door een uitstekende vindbaarheid in Google gerealiseerd door Economy 500% meer bezoek en zijn de agenda’s voller dan ooit."
Hung Hoang
Online Marketeer Faceland.nl en Injectableklinieken.nl
"Economy heeft zorg gedragen voor een betere vindbaarheid van mij bij het bedrijfsleven. Door Economy heb ik veel aanvragen en boekingen om een opening te doen of om een presentatie of een speech te houden. Je wordt duidelijk voorgelicht en alle afspraken worden nagekomen. Ik ben heel blij dat ik gebruik heb gemaakt van dit kundige bedrijf en ik ben in alle opzichten uitermate tevreden."
Marijke Helwegen
Bekende Nederlander
1/6

Faceland: van start tot de grootste cosmetische kliniek van de Benelux

Faceland is een internationale, snelgroeiende kliniek keten voor injectables en chirurgie opererend in Nederland, Zwitserland en Duitsland. Economy heeft geholpen om meer bereik te genereren en om de omzet te verhogen door middel van een effectieve online marketing strategie.

 • Organisch verkeer 300 % per jaar
 • Toegenomen interesse 100 %
 • Meer verkopen 1.937 %
"In een kort tijdsbestek hebben wij door een uitstekende vindbaarheid in Google gerealiseerd door Economy 500% meer bezoek en zijn de agenda’s voller dan ooit. ."

Hung Hoang Online marketeer, Faceland

2/6

RAI

De METSTRADE in Amsterdam RAI is 's werelds grootste vakbeurs voor de pleziervaart. Tijdens de B2B beurs worden productlanceringen gepresenteerd door exposanten uit meer dan 40 landen. Economy heeft door middel van Facebook en LinkedIn het bereik van METSTRADE vergroot en meer bezoekersregistraties gerealiseerd. Economy heeft geholpen bij 8 verschillende beurzen.

 • Toename bereik social +300 %
 • Behaalde registraties t.o.v. de doelstelling +120 %
 • Geholpen bij verschillende beurzen 8
"In een relatieve korte periode is er door Economy een succesvolle Google Ads en Social campagne opgezet voor één van onze evenementen. Direct was er sprake van een heldere, professionele en duidelijke aanpak. Door de toewijding en deskundigheid van Economy zijn de afgesproken targets behaald, iets waar wij zeer tevreden over zijn."

Nick Kerschgens Online Marketeer RAI

3/6

Flex IT Rent

Flex IT Rent maakt deel uit van Infotheek en is het grootste ICT verhuurbedrijf van de Benelux. De specialisten van Flex IT Rent hebben meer dan 20 jaar ervaring en hebben verschillende klanten in het binnen- en buitenland. De doelstelling was om internationaal te groeien. Om dit te realiseren heeft Economy voor 8 landen de website ontwikkeld (NL, BE, DE, FR, SP, IT, ZW, UK), strategisch advies gegeven en verschillende online marketing technieken toegepast.

 • Internationaal bereik in 8 landen
 • Stijging aantal verkopen 150 %
 • Stijging ROAS 200 %
"Door het opzetten van Adwords voor onze vestigingen in Nederland en het buitenland zijn wij nu goed vindbaar in 8 landen. Precies daar waar wij willen!"

Shalina Ramdhiansing Marketeer Flex IT Rent

4/6

BNV Tools

Online bouwmarkt BNV Tools biedt bouwgereedschappen en -materialen aan van hoge kwaliteit. In de webshop kunnen klanten terecht voor gereedschappen, ijzerwaren, bevestigingsmaterialen, schildersartikelen, PBM, lijmen, kitten en nog veel meer. Om de online zichtbaarheid van de online bouwmarkt te vergroten, heeft Economy een uitgebreide online marketing strategie opgesteld. Dit heeft tot succesvolle resultaten geleid: BNV Tools ontvangt nu significant meer bezoekers op de website, sluit meer transacties dan voorheen en boekt 40 procent meer winst.

 • SEA +1000 %
 • SEO +30 %
 • Omzet +40 %
5/6

Waterpompshop

waterpompshop is een internationale speler op het gebied van verkoop van waterpompen. In 6 landen is waterpompshop actief met 6 verschillende webshops. Waaronder Nederland, België, Frankrijk, Italië, UK en Spanje.

 • Internationaal bereik 6 landen
 • Toename organisch websitebezoekers +110 %
 • Stijging ROAS 800 %
Economy heeft resultaat gehaald in 6 landen voor waterpompshop

Waterpompshop

6/6

Xmasdeco

Xmasdeco verkoopt kwalititeits kunst kerstbomen internationaal. Economy heeft de online marketing en website verzorgd in Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, UK en Oostenrijk.

 • Toename verkopen via Affiliates +190 %
 • Toename verkoop via Bol/Amazon internationaal +2000 %
 • Toename organisch websitebezoekers in Europa +350 %
Economy heeft de verkopen via Bol, Amazon en andere marketplaces enorm doen groeien. Daarnaast is de verkoop via SEO/SEA flink toegenomen. Er is gewerkt in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, UK en Oostenrijk.

Xmasdeco

4.5/5 - (4 stemmen)