Online Marketing Restaurants

Restaurants verkrijgen vaak naamsbekendheid door mond-tot-mond reclame, acties en goede recensies. Ook zitten steeds meer restaurants op sociale media, wat een manier is om nieuwe gasten te bereiken. Toch kan het zo zijn dat dit nog niet het gewenste resultaat oplevert. Hoe zorg je er namelijk voor dat mensen een reservering plaatsen via jouw website of hoe kun je sociale media slim inzetten om meer gasten op een avond te ontvangen? Online marketing kan een belangrijke rol spelen in het vergroten van de zichtbaarheid van jouw restaurant; iets waar Economy graag voor jou mee aan de slag gaat.

Waarom kiezen voor Economy?

 • Tevreden klanten
 • 20 jaar ervaring
 • Goede resultaten
 • Veel kennis en kunde
 • Google Premier partner
 • Business class, Economy prijzen
 • (Inter)nationale marketingervaring
 • Inhouse IT-professionals

Klantbeoordeling 9.0/10

Online Marketing voor Restaurants

Restauranteigenaren hebben het tijdens corona over het algemeen erg zwaar gehad en velen begonnen met een webshop voor afhaalmaaltijden. Hoewel de restaurants hun deuren nu weer mogen openen, hoeft dit niet het einde te betekenen van online manieren om in contact te komen met potentiële klanten. Sterker nog, online marketing kan een doorslaggevende rol hebben voor het succes van jouw restaurant. Lees hieronder daarom snel meer over zoekmachineoptimalisatie (SEO), Google Ads campagnes (SEA) en onze IT-diensten.

Zoekmachineoptimalisatie

Wanneer een internetgebruiker een zoekopdracht doet in Google, rangschikt Google de zoekresultaten op basis van relevantie. Zoekmachineoptimalisatie speelt hier daarom op in door onder andere een netwerk van links op te bouwen. Bij Economy zijn we daarom gespecialiseerd in SEO, waarbij wij copy creëren, linkbuilden en internationale plaatsingsmogelijkheden aanbieden voor het realiseren van positiestijgingen in Google’s zoekresultaten. Het resultaat? Meer bezoekers op je website, meer conversies (zoals reserveringen) en meer omzet.

Google Ads

Een toppositie in Google kan ook bereikt worden door betaald te adverteren, waarbij jouw advertenties boven de zoekresultaten verschijnen. Onze SEA-specialisten zetten een Google Ads campagne op en gaan aan de slag met display advertising, feedmanagement en feed-based advertising. Opnieuw realiseer je hiermee meer verkeer op je website en een groter klantenbestand. Dit zorgt voor meer reserveringen op je website en heeft een omzetstijging tot gevolg.

IT-mogelijkheden

Meer bezoekers ontvangen leidt in veel gevallen tot meer reserveringen en een groter klantenbestand, maar dan moeten deze potentiële gasten wel op een aantrekkelijke en overzichtelijke website landen. Kunnen gasten niet direct vinden wat ze zoeken? Dan zullen ze snel je website verlaten. Het is dus zaak om een goedwerkende website te creëren, waar onze IT-professionals je graag bij helpen. Wij steken je huidige website in een nieuw jasje of creëren een geheel nieuwe website voor je restaurant. Ook nog een webshop gewild? Bij Economy is het allemaal mogelijk.

Gratis quickscans

Om te peilen hoe jij op dit moment scoort op online marketing restaurants, bieden wij gratis scans aan. Hiermee krijg je te zien hoe goed je presteert op onze SEO en SEA-checklists, omdat onze specialisten onder andere jouw extensies, Google Ads account, zoekwoorden en content controleren. De uitslag van deze scans sturen we binnen één werkdag naar je op in de vorm van een rapport, die ook nog handige tips en praktische adviezen bevat.

Samenwerken met Economy

Economy heeft al 20 jaar ervaring met online marketing, waardoor wij een uitgebreide strategie kunnen opstellen die past bij jouw visie en doelstellingen. Heb je al ideeën over de online marketing voor jouw restaurant of weet je niet waar je moet beginnen? Samen kijken we wat er nodig is om jouw online zichtbaarheid te vergroten en bespreken we de mogelijkheden om je doelen te bereiken.

Zou je graag met ons de samenwerking willen aangaan, ben je benieuwd naar onze mogelijkheden of heb je gewoon een vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 015-7503656. Onze specialisten staan je graag te woord.

Welke diensten bieden wij aan?

1/3

Dr. Veggie

Voor Dr. Veggie, webshop in groentesappen, heeft Economy actief geholpen binnen het gehele online spectrum in marketing en IT. Door middel van SEA, SEO en Facebook is het bereik van Dr. Veggie vergroot, meer websitebezoekers en verkopen gerealiseerd. Naast de ontwikkeling van de website zijn het logo, huisstijl en etiketten ontwikkeld.

 • Toename SEA bereik +500 %
 • Toename organisch verkeer +800 %
 • Opzet sociale media advertising bereik +250 %
Economy heeft de webshop ontwikkeld voor Dr. Veggie, de online kanalen opgezet en de huisstijl, logo's en etiketten verzorgd.

Dr. Veggie

2/3

Vision Direct

Visions Direct is de Europese marktleider op het gebied van online lenzen bestellen. Bij het online aanschaffen van lenzen bij Vision Direct is de online vindbaarheid van belang. Voor deze webshop heeft Economy een effectieve SEO strategie opgesteld die aan de wensen en doelen van de klant past. Door middel van Zoekmachineoptimalisatie zorgen wij ervoor om een toppositie te behalen in Google waaronder Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. Het organisch marktaandeel is met 80% gestegen. Er zijn 3500 nr. 1 posities. Denk aan lenzen, kleurlenzen, lenzen bestellen etc.

 • Toename websitebezoekers +80 %
 • Toename Domain Rating +130 %
 • Nr. 1 posities in 5 landen 3500
Economy heeft bijgedragen aan een stijging in het organisch marktaandeel en vele nr. 1 posities die voor Vision Direct essentieel zijn In Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Italië.

Clara Sanzol PR Manager

3/3

Vacansoleil

Voor Vacansoleil zet Economy zich in om de Franse versie van de website hoger in de zoekresultaten te laten scoren. Dit doen we aan de hand van een outreach strategie op maat, technische SEO en onsite copywriting. Het resultaat? Positiestijgingen in de Franse zoekresultaten en een toename van de autoriteit van Vacansoleil.fr. België en Duitsland volgen.

 • Positiestijgingen +33 %
 • Trust Flow +30 %
 • Algehele autoriteit + 16 %
Vacansoleil werkt aan de transitie van Paid naar Non paid. Branding en SEO zijn daarvoor belangrijke kanalen om meer Non Paid resultaten te behalen. We zijn opzoek gegaan naar bureaus die Vacansoleil kunnen helpen om betere organische rankings te verkrijgen, zodat meer organisch verkeer kan converteren in boekingen. Economy is één van de bureaus die heeft meegedaan aan de Pilot. Ze hebben mooie resultaten gehaald voor de organische rankings voor het Franse domein. Daarnaast is de communicatie zeer prettig en heeft Jasper het vertrouwen gewekt dat Economy een grotere bijdrage kan leveren aan het verbeteren van rankings en verkeer via SEO. Daarom gaan we met Economy de volgende fase in, waarbij we prognoses gaan uitwerken om een zo goed mogelijke ROI te halen uit SEO. Economy zal de komende periode werken aan de verbetering van het organisch marktaandeel in Frankrijk en de targets en doelstellingen hierbij zo goed mogelijk te benaderen.

Bjorn Smeets SEO Manager | Online Performance Team

Voor wie werken we

Hieronder een greep van de klanten waar wij in de afgelopen jaren succesvol mee samen hebben gewerkt.

Rate this branches