Webstatistieken

Rate this page

Hoewel dit misschien niet het eerste is waar u aan denkt bij online marketing, zijn web statistieken een belangrijk deel van het online marketing proces. Deze webstatistieken laten u namelijk precies zien welke voorruitgang u boekt en op welke punten er nog ruimte is voor verbeteringen. Door gebruik te maken van analytische tools zoals ‘Google Analytics’, ‘Ranktrackr’ en ‘Tagmanager’ heeft u meer inzicht in de prestaties van uw website. In een oogopslag kunt u zien waar de nieuwe kansen liggen. Bij Economy hebben we al meer dan 10 jaar ervaring met de implementatie van web statistieken.

Wat zijn webstatistieken
Web statistieken geven u meer inzicht in de prestaties van uw website. De statistieken geven u niet alleen informatie over het aantal bezoekers, maar ook waar deze bezoekers vandaan komen, op welk device ze de website hebben gevonden, welke pagina’s ze hebben bekeken en hoelang ze op de pagina zijn gebleven. Met deze informatie is het makkelijker om uw website te optimaliseren en aan te passen naar de wensen van uw klanten. Welk programma bij u past is afhankelijk van uw doelstelling en wensen.

Verschillende tools
Bij Economy hebben we ervaring met verschillende analytische programma’s. Al deze tools hebben verschillende mogelijkheden en voordelen. Google Analytics houdt bijvoorbeeld precies bij welke pagina’s het meeste bezocht worden en of bezoekers overgaan tot een actie. Daarnaast geeft Form Analytics inzichten in de waarde van contactformulieren. Wanneer veel bezoekers een aanvraagformulier of contactformulier indienen, is de kans groter dat zij geïnteresseerd zijn in een product of service. Dit verhoogt het aantal conversies.

Een andere tool die u kunt gebruiken is Tag Manager. Met Tag manager heeft u de mogelijkheid om conversies door te meten. Vervolgens kunt u met E-commerce tracking het aantal transacties en de winst die uw website maakt zien. Aan de hand van deze cijfers ziet u precies welke producten het beste verkopen en welke producten geen winst genereren. Tenslotte wordt de Dashboards en Rapportage tool gebruikt om alle prestaties naar een overzicht om te zetten. Deze inzichten zijn nuttig bij het maken van belangrijke beslissingen binnen het bedrijf.

Economy
Wij begrijpen dat veel data overweldigend kan zijn. Bij Economy weten we precies welke data belangrijk is en waar we op moeten focussen. Op basis van de webstatistieken kunnen we een effectieve online marketing strategie opstellen. Onze experts geven u graag advies!

Tel: 015-7503656
E-mail: [email protected]

Voordelen:

  • Altijd inzicht in de prestaties van uw website
  • Weet wat klanten doen op uw website (bijv. hoelang iemand uw klant bezoekt)
  • Verbeter de gebruiksvriendelijkheid van uw website
  • Realiseer meer conversies
  • Stel concrete actiepunten op