Blog

5 tips voor een website laten maken

Een goede website is belangrijk voor elk bedrijf. Je website is je visitekaartje en speelt een cruciale rol in het succes van je bedrijf. Veel ondernemers beginnen met een zelf gebouwde website, bijvoorbeeld met een standaard thema van WordPress. Om te beginnen voldoet zo’n website, maar naarmate je bedrijf groeit kan het een goede stap zijn om een professionele website te laten maken. In dit artikel lees je 5 tips om dit goed aan te pakken.

Wat is je doel?

Als eerste in het goed om de doelen van de website in kaart te brengen. Is het doel van de website om bezoekers te informeren? Of wil je dat ze uiteindelijk een product uit je webshop kopen? Het doel van de website is bepalend voor het ontwerp en de mogelijkheden. Pak een groot vel papier en schrijf de doelen van je website op. Bedenk hier vervolgens bij hoe je deze doelen met je website kunt bereiken. Als het doel is om te informeren, dan heb je bijvoorbeeld een website nodig met goede teksten. Wil je producten verkopen, dan moet de website een webshop hebben met betalingsmogelijkheden. Denk vervolgens ook na over je doelgroep. Heeft jouw bedrijf een jonge doelgroep? Investeer dan in een mobielvriendelijke website en koppelingen naar sociale mediakanalen.

Wat is je budget?

De prijzen voor het laten maken van een website variëren enorm. Waar doe je goed aan? Stel voor jezelf een bedrag vast dat je bereid bent om te investeren in je website. Dit bedrag kun je bepalen aan de hand van verschillende factoren. Hoe belangrijk is de website voor jouw bedrijf? Als je een online webshop hebt, dan is je website misschien wel het belangrijkste en doe je er goed aan om veel te investeren in een professionele website. Daarnaast moet je bedenken hoeveel werk je zelf in de website wilt steken. Ben je van plan om zelf je content te schrijven en aan te leveren? Of ga je dit uitbesteden? Als laatste is het goed om te bedenken dat een op maat gemaakte website onder een totaal andere prijscategorie valt dan een website op basis van een standaard template.

Hoe vind je de juiste webdesigner?

Je hebt nu een beeld van wat je wilt met de website en hoeveel geld je te besteden hebt. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een webdesigner. Het aanbod is groot en hoe vind jij het bedrijf dat bij jouw website past? Lees ervaringen van anderen op een onafhankelijke website en bekijk de portfolio’s van verschillende bedrijven. Op basis daarvan kun je beoordelen of het bedrijf bij je past.

5 tips voor een website laten maken 1

Wat is het plan?

Als je een webdesigner gekozen hebt is het belangrijk om goed over te brengen wat je van plan bent met de website. Hoe specifiekere aanwijzingen en richtlijnen jij geeft, hoe beter het resultaat zal aansluiten bij jouw verwachtingen. Voor het ontwerp kun je bijvoorbeeld een moodboard maken met voorbeelden van andere websites die je mooi vindt. Hoe gedetailleerder jij je wensen doorgeeft, hoe gerichter het bedrijf de kosten kan bepalen. Zodra je de offerte ontvangt, kijk dan of alle kosten apart op de offerte vermeld staan in plaats van gebundelde kosten, zodat je een duidelijk overzicht hebt van de verschillende kostenposten.

Hoe gaat het verder?

Je bent in zee gegaan met een webdesigner en ze gaan met je website aan de slag. Natuurlijk wil je tussentijds kunnen zien wat de voortgang van het proces is en of alles wel naar wens verloopt. Zorg daarom regelmatig voor contactmomenten en stel veel vragen. Wees ook niet bang om feedback te geven op dingen die niet volgens verwachting zijn, want er kan meestal nog veel aangepast worden.

5 tips voor een website laten maken 2

Rate this post

Volgende blog: Synergie van SEO en SEA