Online Marketing Evenementen

Organiseer jij een festival, waarvan de kaartverkoop binnenkort gaat starten? Wil jij zoveel mogelijk mensen op je beurs of congres verwelkomen? Zou je het aantal online bezoekersregistraties naar een hoogtepunt willen brengen? Met de online marketingtechnieken van Economy wordt jouw online vindbaarheid, zichtbaarheid en bereikbaarheid in een handomdraai vergroot! Door campagnes op te zetten voor Google Ads, sociale media en andere kanalen zorgen wij ervoor dat het niet aan bezoekers zal ontbreken op jouw evenementen. Meer weten? Lees dan snel verder.

Waarom kiezen voor Economy?

 • Tevreden klanten
 • 20 jaar ervaring met de evenementenbranche
 • Goede resultaten
 • Veel kennis en kunde
 • Google Premier partner
 • Business class, Economy prijzen
 • (Inter)nationale marketingervaring
 • Inhouse IT-professionals

Klantbeoordeling 9.0/10

Online marketing voor evenementen

Een evenement zonder bezoekers is vaak haast geen evenement te noemen. Desondanks is het niet zo eenvoudig om je festival, markt of congres onder de aandacht van je doelgroep te brengen. Hoe zorg je er namelijk voor dat je mensen bereikt die niets afweten van jouw concert of hoe breng je de online marketing op orde wanneer je het hebt over beursmanagement? Door middel van online marketing zorgen wij ervoor dat jouw doelgroep af komt te weten van jouw evenement en zich aanmeldt. Benieuwd naar onze marketingmogelijkheden? Lees dan snel verder.

Marketingmogelijkheden bij Economy

Onder online marketing vallen allerlei technieken die onze experts toe kunnen passen om jouw online vindbaarheid en zichtbaarheid te vergroten. Allereerst kunnen we zoekmachineoptimalisatie (SEO) toepassen, waarbij wij met behulp van linkbuilding, copywriting en een zoekwoorden analyse een netwerk van links opbouwen. Op die manier zal jouw website steeds hoger in de zoekresultaten verschijnen, waardoor jouw potentiële evenementbezoekers op je website klikken en een ticket kopen. Een andere manier om een hoger bezoekersaantal te realiseren, is door in te zetten op SEA. Dit houdt in dat wij door betaald te adverteren jouw website boven de organische zoekresultaten kunnen laten verschijnen. Hiervoor werken wij met Google Ads. Ook bieden wij de mogelijkheid om sociale mediacampagnes op te zetten, zoals wij voor METSTRADE hebben gedaan.

SEO en SEA zijn technieken die het verkeer op je website kunnen vergroten, wat meer conversies en meer omzet tot gevolg heeft. Toch is het uitermate belangrijk dat jouw website er aantrekkelijk en overzichtelijk uitziet, wanneer deze bezoekers op jouw website landen. Vinden ze namelijk niet binnen een paar seconden waar ze naar op zoek zijn? Dan verlaten ze jouw website. Zonde, want jij wil graag meer bezoekers trekken naar je evenement! Onze IT-experts gaan daarom met veel plezier aan de slag om jouw website in een nieuw jasje te steken of je huidige website te optimaliseren.

Gratis quickscans

Economy biedt gratis scans aan, waarmee je inzicht krijgt in je huidige prestaties op het gebied van SEO en SEA. Gebruik je wel de juiste zoekwoorden op je pagina’s, is de laadtijd van je website niet te lang en is er misschien sprake van negatieve SEO? Dit zijn een aantal aspecten waarop wij controleren tijdens de SEO scan. Binnen één werkdag ontvang je de uitslag al van de scan(s), die onder andere praktische tips en vakkundig advies bevat. Wil je de verbeterpunten graag uit laten voeren door Economy? Dan plannen wij graag een kennismakingsgesprek in om de mogelijkheden te bespreken.

Tevreden klanten

Met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van online marketing hebben wij al diverse klanten mogen helpen met het optimaliseren van hun online marketing voor evenementen, waaronder Kyudo Events, Artistic Productions and METSTRADE. In het verleden heeft Economy voor de METSTRADE in Amsterdam RAI de online marketing op zich mogen nemen, waarbij onze professionals het aantal bezoekersregistraties voor de beurs naar een hoger plan heeft weten te tillen. Bovendien hebben we door te adverteren op Facebook en LinkedIn nieuwe doelgroepen bereikt, die nog niks afwisten van METSTRADE. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier op de case RAI METSTRADE.

Onze online specialisten helpen je graag verder

Zou je graag met ons de samenwerking willen aangaan, ben je benieuwd naar onze mogelijkheden of heb je gewoon een vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 015-7503656. Onze specialisten staan je graag te woord.

Welke diensten bieden wij aan?

1/3

RAI

De METSTRADE in Amsterdam RAI is 's werelds grootste vakbeurs voor de pleziervaart. Tijdens de B2B beurs worden productlanceringen gepresenteerd door exposanten uit meer dan 40 landen. Economy heeft door middel van Facebook en LinkedIn het bereik van METSTRADE vergroot en meer bezoekersregistraties gerealiseerd. Economy heeft geholpen bij 8 verschillende beurzen.

 • Toename bereik social +300 %
 • Behaalde registraties t.o.v. de doelstelling +120 %
 • Geholpen bij verschillende beurzen 8
"In een relatieve korte periode is er door Economy een succesvolle Google Ads en Social campagne opgezet voor één van onze evenementen. Direct was er sprake van een heldere, professionele en duidelijke aanpak. Door de toewijding en deskundigheid van Economy zijn de afgesproken targets behaald, iets waar wij zeer tevreden over zijn."

Nick Kerschgens Online Marketeer RAI

2/3

Vacansoleil

Voor Vacansoleil zet Economy zich in om de Franse versie van de website hoger in de zoekresultaten te laten scoren. Dit doen we aan de hand van een outreach strategie op maat, technische SEO en onsite copywriting. Het resultaat? Positiestijgingen in de Franse zoekresultaten en een toename van de autoriteit van Vacansoleil.fr. België en Duitsland volgen.

 • Positiestijgingen +33 %
 • Trust Flow +30 %
 • Algehele autoriteit + 16 %
Vacansoleil werkt aan de transitie van Paid naar Non paid. Branding en SEO zijn daarvoor belangrijke kanalen om meer Non Paid resultaten te behalen. We zijn opzoek gegaan naar bureaus die Vacansoleil kunnen helpen om betere organische rankings te verkrijgen, zodat meer organisch verkeer kan converteren in boekingen. Economy is één van de bureaus die heeft meegedaan aan de Pilot. Ze hebben mooie resultaten gehaald voor de organische rankings voor het Franse domein. Daarnaast is de communicatie zeer prettig en heeft Jasper het vertrouwen gewekt dat Economy een grotere bijdrage kan leveren aan het verbeteren van rankings en verkeer via SEO. Daarom gaan we met Economy de volgende fase in, waarbij we prognoses gaan uitwerken om een zo goed mogelijke ROI te halen uit SEO. Economy zal de komende periode werken aan de verbetering van het organisch marktaandeel in Frankrijk en de targets en doelstellingen hierbij zo goed mogelijk te benaderen.

Bjorn Smeets SEO Manager | Online Performance Team

3/3

Xmasdeco

Xmasdeco verkoopt kwalititeits kunst kerstbomen internationaal. Economy heeft de online marketing en website verzorgd in Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, UK en Oostenrijk.

 • Toename verkopen via Affiliates +190 %
 • Toename verkoop via Bol/Amazon internationaal +2000 %
 • Toename organisch websitebezoekers in Europa +350 %
Economy heeft de verkopen via Bol, Amazon en andere marketplaces enorm doen groeien. Daarnaast is de verkoop via SEO/SEA flink toegenomen. Er is gewerkt in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, UK en Oostenrijk.

Xmasdeco

Voor wie werken we

Hieronder een greep van de klanten waar wij in de afgelopen jaren succesvol mee samen hebben gewerkt.

Rate this branches